Eenden

INDISCHE LOOPEENDEN

Bahou BM Doth aan het trainen met Indische loopeenden

Bahou BM Doth aan het trainen met Indische loopeenden

Om onze honden te trainen gebruiken we buiten onze schapen ook eenden en ganzen.  Het eenden ras dat we gebruiken zijn Indische loopeenden en zij hebben als eigenschap dat zij net als schapen in een groepje blijven daarom zijn ze ideaal om onze pups te trainen, ganzen blazen al eens en bijten net iets meer van zich af … als de honden te dicht bij hen in de buurt komen (ideaal dus om te drijven en de honden aan te leren dat ze wat afstand moeten laten tussen hen en de kudde) . Hier zie je Bahou BM Doth aan het werk. Op deze foto is ze 4,5 maand oud.

SCHAPEN

We hebben verschillende schapenrassen

hebridean (rustiek schapenras dat resistend is voor veel schapenziektes)

hebridean

franse texelaar (vlees schaap)

franse texelaar

manx loaghtan (rustiek schapenras dat net zoals de hebridean 2 tot 6 hoorns kan hebben en ook distels, bramen en netels opeten)

kudde bewakers

Door de komst van de wolf zijn ook wij genoodzaakt geweest om onze dieren veilig te stellen.  Onze keuze is gevallen op kudde bewakers, dit omdat het een natuurlijke bescherming is tegen de wolf.  Deze honden leven 24 op 24 uur bij de kudde schapen!

De patou (Pyreneese berghond afkomstig uit Frankrijk) en Maremme (Italiaanse kuddebewaker) beide rassen worden gebruikt om de schapen te beschermen tegen wolven en beren.  Sinds we deze honden bij de schapen hebben lopen hebben we ook geen aanvallen meer gehad!

Léonardo

OP 26/9/2023 ZIJN BIJ ONS 3 PRACHTIGE KUDDEBEWAKERTJES GEBOREN (2 REUEN EN 1 TEEFJE). ONS EERSTE NESTJE KUDDE BEWAKERS (DIT NESTJE WAS EEN VERASSING … DE LOOPSHEID VAN BIBI HADDEN WE NIET GEZIEN!)    MENSEN DIE INTERESSE HEBBEN IN EEN PUP MOGEN ONS STEEDS CONTACTEREN… BEIDE OUDERS WERKEN BIJ ONZE KUDDE SCHAPEN OM HEN TE BESCHERMEN TEGEN DE WOLF EN ANDER GEVAAR ZOALS O.A.LOSLOPENDE HONDEN  MAAR OOK DE RODE WOUW HEEFT HET VAAK OP ONZE PASGEBOREN LAMMETJE GEMUND…! ZE LEVEN DUS 24 OP 24 BIJ ONZE SCHAPEN.  DEZE PUPS ZIJN IN EEN BUITENKENNEL GEBOREN ONDER EEN WARMTE LAMP.  EN GAAN OP 2/1/2024 DEFENITIEF NAAR DE SCHAPEN ZODAT ZE NET ZOALS HUN OUDERS DE KUDDE KUNNEN GAAN BEWAKEN.