Over ons

Werken met working kelpies is een grote passie van mij.  Ik ben Guy Mangelschots en in de zomer van 2003 ben ik samen met mijn gezin van het drukke Turnhout  centrum naar het rustige Grandmenil              verhuisd .  Twee jaar later (2005) is bij mij het idee gekomen om   enkele schapen te houden eerst en vooral om het terrein naast ons huis proper te houden maar na korte tijd bleek er meer achter te steken.  Zo is het echt een passie geworden.  

Ik ben met 5 hebridean schaapjes begonnen maar de dag  van vandaag hebben we al 120 volwassen schapen lopen.  Iedere keer als we schapen moesten verzetten  van wei was dit bijna een familie gebeuren want iedereen moest mee helpen de schapen te drijven.  Op een gegeven moment werd het gewoon te veel.  En kwam bij ons het idee op om een hond aan te schaffen die schapen kan drijven. 

Na veel opzoek werk en filmpjes bekijken op internet is ons oog gevallen op een Australian Working    Kelpie.  Toen begon er een hele zoektocht want het was niet zo makkelijk om aan een Working Kelpie te geraken.  Tot we plots via via  een working Kelpie teefje konden kopen.  Haar naam is Tessa (roepnaam Tess) en is geboren in Maart 2012.  Op 17 mei 2012 mochten we haar gaan halen en wat was ze schattig.  Wel een pittig ding maar ook zo lief. In juli 2013 hebben we dan ons 2de Australian Working kelpie teefje bijgekocht haar naam is Flow.  Tess is een Black and tan teefje en Flow is een red and tan teefje.  Zo kunnen we ze makkelijk uit elkaar houden als ze samen aan het werken zijn.

Tess is Guy zijn eerste Australian working kelpie, zijn rechter hand en werkmakker. Maar ook zijn dikke vriend!!

Tess is Guy zijn eerste Australian working kelpie, zijn rechter hand en werkmakker. Maar ook zijn dikke vriend!!

van links naar rechts = Bahou BM Doth 1jaar, Shepherds ND Flow 2 jaar, Bahou BM Sheila 1 jaar en uiters rechts Tracker Hero 4 maanden oud (onze import reu uit Australië).

van links naar rechts = Bahou BM Doth 1jaar, Shepherds ND Flow 2 jaar, Bahou BM Sheila 1 jaar en uiters rechts        Tracker Hero 4 maanden oud (onze import reu uit Australië).